Tillbaka
Så här fungerar astrologi:


   Om man föddes en mörk oktoberdag på våra breddgrader, och första halvåret av sitt liv får uppleva vintermörker, kyla och vinterdepressiva människor, så blir man inte likadan som om man vore född i april och under sitt första levnadsår får uppleva sol, känna värme, höra fågelkvitter, vistas utomhus och bli kramad av föräldrar som är på en helt annan mental nivå. Det betyder inte att den ena är bättre än det andra, men det blir en viss skillnad. Det här är väl det allra lättaste exemplet på astrologi och detta behöver man inte vara astrolog för att förstå.
   Men astrologin går ju som bekant mycket längre än så. Det är en empirisk vetenskap, det vill säga att den bygger på erfarenheter. Det är erfarenheter som astrologin samlat på sig under tusentals år. Och alla vittnesmål om astrologi som stämmer är ju överväldigande. Tyvär har det funnit falska astrologer som delvis har förstört astrologernas rykte.
   Dr. Singh har under sitt långa liv studerat astrologi och samlat upp erfarenheter och kunskaper från bland annat gammal egyptisk astrologi, indisk, japansk, han har också varit bland bergsfolk i Tibet och förundrats över deras kunskaper. Han har levt med sydamerikanska indianer och han har varit på bibliotek runt om i Europa och studerat gammal europeisk astrologi och även häxkonst. De riktiga så kallade häxorna hade faktiskt enorma kunskaper, men mycket av dessa kunskaper försvann och dog ut när häxor brändes på bål, en mörk sida av europeisk histora.

   Dr. Singhs personliga horoskop, är hans eget.
   Han har gjort det efter de erfarenheter han har fått efter åratals studier och resor i astrologins värld. Han har tagit fasta på det gemensamma i de olika kulturerna, och det väsentliga och det positiva. Dessutom har han anpassat det så att det passar oss som lever i denna exotiska del av världen, som ju är förhållandevis varm för att ligga så långt norrut. Vi själva ser ju oss som den nordliga delen av Europa, men han anser också att vi tillhör den västliga delen av den enorma nordliga eurasiska kontinenten som också omfattar Sibirien och norra Ryssland. Det har också betydelse.

   En annan mycket viktig upptäckt som Dr. Singh är ensam om:
   Han upptäckte att den biologiska moderns astrobild också har betydelse. Vi tillbringar ju nio månader i mammas mage, och han räknar fram hur mamman och barnet hade det tillsammans under dessa nio månader och hur det har påverkat oss som individ.